Zo maak je ruimte voor een mancave!

Zo maak je ruimte voor een mancave!

Een mancave is een kleine droom voor veel mannen. Het probleem is alleen dat de meeste huizen hier te klein voor zijn en als het erop neer komt kun je die extra ruimte vaak beter voor iets anders gebruiken. Hoe kom je dan toch aan de ruimte om een mancave te creëren? Je leest het in deze mannenblog!

Kruipruimte

De kruipruimte uitgraven is een optie waar niet veel mensen aan denken. Het is ook een behoorlijke klus die je niet zomaar zelf oppakt, maar het is zeker te doen. Ideaal wanneer er voor uitbouwen geen ruimte is en je geen ruimte in de tuin kwijt wil. Op deze manier krijg je er een volwaardige ruimte in huis bij. Het beste laat je deze klus over aan de professionals. Kort samengevat werkt het zo: eerst wordt de kruipruimte goed geëvalueerd en wordt er een plan gemaakt. Daarna wordt er pas gegraven, met veel aandacht voor het versterken van de structuur. Omdat je hele huis hierop rust is dit een zorgvuldig werkje. Lees meer over dit hele proces op Woonlovers.nl.

Haal je auto uit de garage

Als jij iemand bent die de auto in de garage zet maar ook graag een mancave wil is het tijd om te bedenken wat je liever wil. Die garage is een potentiële mancave! Elke ruimte waar een auto in pas biedt ook geniet ruimte voor een pooltafel! Om je auto toch een veilig onderkomen te bieden kun je een carport plaatsen. Dat is een stuk simpeler en goedkoper dan een uitbouw of het uitgraven van een kruipruimte. Het ombouwen van de garage is dan natuurlijk weer een heel eigen project.

In de tuin

Als je nog geen goede overkapping hebt in de tuin is dit het moment. Waarom zou je je mancave niet gewoon in de tuinplaatsen? Onder een overkapping met schuifwanden die helemaal open of helemaal dicht kunnen heb je een multifunctionele ruimte. Schuif de deuren open en je hebt een overkapping, schuif alles dicht en je hebt een mancave. Protip: zet hier gewoon een pooltafel neer en bedek deze met een plank om hem als tuintafel te gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *