De PlayStation 5 is uit, maar is het het waard om deze te kopen? Of is het beter om het bij je PlayStation 4 te houden? Die vraag gaan wij proberen te beantwoorden in dit artikel.

backwards compatibility

De PlayStation 5 beschikt over backwards compatibility. Backwards Compatibility is het vermogen om games van de vorige generatie console af te spelen. Dit houd dus in dat je je PlayStation 4 spellen ook op je PlayStation 5 kan spelen. Er wordt zelfs gespeculeerd dat je PS4 games er op de PS5 beter uit zullen zien.

Hoe krachtig wordt de PS5?

Het belangrijkste aan een nieuwe console is dat deze krachtiger is dan zijn voorganger. Hierdoor kunnen laadtijden worden verkort en kunnen er grotere en mooiere spellen op worden gespeeld. Een belangrijke vraag is dus; Hoeveel krachtiger is de PS5 ten opzichte van de PS4? Mark Cerny bevestigde de specificaties tijdens een videopresentatie. De GPU van de PS5 heeft 10,28 TFLOP’s, 26 rekeneenheden en een variabele frequentie van 2,23 GHz. De CPU maakt ondertussen gebruik van de Zen 2-architectuur en heeft acht kernen. PlayStation beweert dat deze processor een variabele frequentie van 3,5 GHz ziet. De PS5 zal ook een aangepaste 825 GB SSD hebben. Voor veel mensen zullen deze specificaties erg weinig zeggen dus zal ik het kort samenvatten. Het komt erop neer dat je PS5 een stuk krachtiger zal zijn dan de PS4 en dat vooral de laadtijden een stuk minder zullen worden op de PS5.

De controller

Bij een nieuwe console hoort uiteraard ook een nieuwe controller. De grootste verandering omtrent de controller is ‘’ adaptive haptic feedback’’. Dit houd in dat ontwikkelaars in staat zullen zijn om een ​​soort “weerstand” voor de triggers te programmeren, wat betekent dat je meer of minder trigger nodig hebt om op de knop te drukken. Een krachtigere boog met een hoger trekgewicht kan bijvoorbeeld meer terugslag geven op de PS5 Adaptive Triggers of wanneer je met een race game door modder rijdt zullen de triggers stroever worden. Hierdoor zal de beleving nog realistischer worden.

Oordeel

Omdat de PS5 toch wel een hoop substantiële veranderingen met zich mee brengt en omdat je je PS4 games ook op je PS5 kan spelen zie ik weinig redenen om de PlayStation 5 niet te kopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *