DIT HEB JE NODIG VOOR EEN MANCAVE

Is er een man die niet droomt van een mancave in huis? Een plek alleen voor jou en je vrienden waar jullie ongestoord de hele avond kunnen gamen, voetbal kunnen kijken en bier kunnen drinken. Ook is het een fijne plek om je even terug te trekken na een lange werkdag. Kun jij niet wachten om een gave mancave te bouwen? Lees hier wat je allemaal nodig hebt voor een mancave!

Bar

Een bar is onmisbaar in een mancave! En gelukkig is deze best wel makkelijk te maken. Je kunt bijvoorbeeld zelf een bar maken met steigerhout. Het is alleen een kwestie van een paar planken aan elkaar timmeren. Steigerhout heeft een ruige, stoere look, dus het is perfect voor in de mancave. Bouw er een koelkast in en een tap voor het bier. Misschien ook een oven voor de ovenbitterballen? Nu alleen nog een paar mooie barkrukken eraan en je bent klaar voor een mooie avond.

Dartbord of pooltafel

Ook een dartbord is onmisbaar in een mancave. Behalve dat het leuk staat aan de muur, is het ook leuk om af en toe een avond pijltjes te gooien. Doordat je het overal aan de muur kan hangen, is het geschikt voor elke mancave. Een pooltafel is een ander verhaal. Heel cool om in de mancave te zetten, maar hij neemt wel veel ruimte in beslag. Er zijn tegenwoordig wel handige opklapbare pooltafels die je dus makkelijk aan de kant kunt schuiven. Wedden dat jullie hier een hele avond zoet mee zijn?

Beamer of grote tv

Bij een avond voetbal of een goede film kijken, hoort groot beeld. Zeker wanneer je voetbal gaat kijken met je vrienden, is het leuk om dit op een groot beeld te hebben. Je kunt een grote tv aanschaffen, maar een beamer is ook een goed idee. Handig aan een beamer is dat je deze alleen ophangt of neerzet als jullie ‘m nodig hebben. Zo staat ‘ie nooit in de weg!

Sporten

Dat de mancave geschikt is voor bier drinken, gamen en hangen, dat weten we, maar je kunt er ook een paar sportattributen neerzetten. Denk aan een paar gewichten, een fitnessbank of een boksbal. Zo kun je samen met je vrienden een middagje spieren kweken. Niemand die last van jullie heeft en een mooi moment om weer eens bij te praten. Samen sporten is ook veel leuker, toch?

Privacy

Als je alles hebt voor je mancave is er nog één ding waar je aan moet denken: de privacy! Het belangrijkste aan een mancave is dat je niet gestoord wordt door je partner of kinderen. Een aparte ruimte is daarom heel erg belangrijk, maar zorg ook dat de ruimte goed is afgeschermd met de juiste binnenzonwering. Hang bijvoorbeeld verduisterende gordijnen op, zodat je lekker in het donker naar de tv kunt kijken of kunt gamen. Vind je het prettig als er overdag wel wat licht binnenkomt? Dan zijn jaloezieën een goede optie. De horizontale lamellen kun je zo afstellen dat er nog wel licht binnenkomt, maar buitenstaanders niet naar binnen kunnen gluren. Daarnaast geven ze ook een stoere look aan je mancave dus je slaat met dit soort raambekleding twee vliegen in één klap! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *