Heb je een mooie mancave ingericht? Kan je er gamen of streamen naar je zin? Lig je lekker achterover in je luie stoel? En heb je altijd je drankje bij de hand? Dan is er nog één laatste stap die je moet zetten. Je moet nu voor de juiste sfeer zorgen met de juiste verlichting. Het ligt voor de hand dat je dan voor een ledlamp met een dimmer gaat. Al kijk je natuurlijk wel nog even naar de verdere kenmerken van goede verlichting.

Kijken naar de vorm

Het eerste waar je naar kijkt is de vorm. In veel gevallen zal je voor het spotje gaan. Dit past nu eenmaal goed bij ledverlichting. Bovendien kan je het mooi wegwerken. Dat is ook wel heel fijn wanneer je je mancave strak hebt ingericht. Je wilt dan niet dat juist de lampen die strakke inrichting doorbreken. Spotjes zijn er in talloze vormen, dus ook op dit gebied kan je helemaal op maat werken. Het ziet er direct mooi strak uit. Bovendien zorg je ook voor meer ruimte als je kleine spotjes inbouwt. Dat kan ook een voordeel zijn.

De kleur van het licht

Het gaat je wel ook om de sfeer. Daarom wil je niet alleen de sterkte van het licht kunnen bepalen. Het is daarnaast ook heel belangrijk dat je de juiste kleur kunt vinden voor jouw ruimte. Dit kan vooral ook afhangen van je eigen smaak. Alleen al daarom is het dus ook wel slim om even goed te bekijken welke opties er allemaal zijn met ledverlichting. En mocht je er echt niet uitkomen, dan zijn er natuurlijk ook andere vormen van verlichting die je kan kiezen. Al is dit wel net wat minder aantrekkelijk dan led.

De manier van bedienen

Dat je de verlichting kan dimmen is fijn. De vraag die je daarbij wel moet stellen is hoe je dit dan kan doen. Er zijn veel verschillende systemen. Je wilt het jezelf natuurlijk zo gemakkelijk als mogelijk maken. Bij voorkeur wordt het onderdeel van je smarthome en kan je alles gewoon met een app vanaf je smartphone bedienen. Desnoods komt er een afstandsbediening bij kijken. Het wordt al minder aantrekkelijk wanneer de bediening betekent dat je naar de lamp moet lopen. Dat wil je natuurlijk wel zoveel als mogelijk voorkomen. Zorg dat je daar dus wel goed naar kijkt voor je een lamp uitkiest.

Mogelijkheden om te veranderen

Je blijft natuurlijk wel een man. De manier waarop je jouw mancave nu hebt ingericht hoeft helemaal niet de definitieve vorm te zijn. Het kan best zijn dat je over een tijdje een paar dingen heel anders ziet. Het is dan wel fijn wanneer je die veranderingen ook direct kan doen. Daarom is het slim om voor lampen te kiezen die gemakkelijk mee kunnen in die veranderingen. Wanneer je het bijvoorbeeld anders wilt neerzetten of anders wilt verlichten, dan is het wel zo fijn wanneer je direct de zaken kan aanpakken. Let daar dus ook goed op bij de aanschaf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *