Wat je moet weten over elektrische sigaretten

De elektrische sigaret is een veelbesproken product. Het is vaak moeilijk om een mening te vormen over het artikel, omdat er niet heel erg veel onderzoek naar is gedaan. Zo zegt de een dat het slecht voor je is om een e-sigaret te dampen, maar zegt de ander dat dit allemaal wel meevalt. Wat we wel weten, is dat de normale sigaret niet goed voor je is. En dat is vaak de reden dat mensen aan de elektrische sigaret beginnen.

Want zodra je merkt dat nicotinepleisters, snoepjes en tabletten allemaal niet werken, ga je toch weer op zoek naar iets anders. Je doet er alles aan om zo snel mogelijk van je tabaksverslaving af te komen. Toch zijn er ook veel niet-rokers die zich wagen aan de elektrische sigaret. En voor deze groep is de ervaring natuurlijk heel anders. 

Ben jij benieuwd naar in welke mate je het best een e-sigaret kan gebruiken en in hoeverre dit invloed kan hebben op je gezondheid? Lees dan snel verder!

Dit is wat je moet weten als roker

  1. Als roker ben je natuurlijk al het een en ander gewend, betreft schadelijke stoffen en tabak. Dit betekent automatisch ook dat er geen groot verschil is in wat de elektrische sigaret voor jouw gezondheid betekent, in vergelijking met een niet-roker. Toch zal je als roker een groot verschil merken, zodra je overstapt op de elektrische sigaret.
  1. Zo verbranden elektrische sigaretten geen tabak, maar verwarmen ze het. Dit is anders dan bij de normale sigaret, want dit product verbrandt juist wel tabak. Dit is precies waarom de overstap naar de e-sigaret gezondheidsvoordelen oplevert op langer termijn. 
  1. Het is in principe aan te raden om te starten met een relatief hoog of gemiddeld nicotinegehalte, omdat je daar gewend aan bent. Vanaf dan kan je langzamerhand de nicotine afbouwen. Deze manier van afbouwen heeft als gevolg dat je afhankelijkheid van de producten kunnen verminderen.

Dit is wat je moet weten als niet-roker 

  1. Het is belangrijk om te weten dat het voor niet-rokers heel anders is om te beginnen aan dit product. Je bent immers niet gewend aan en niet afhankelijk van nicotine. Daarom is het aan te raden dat, mocht je er echt aan willen beginnen, je e-sigaretten consumeert met weinig of geen nicotine. Dan hoef je je minder zorgen te maken over een mogelijke verslaving.
  1. Daarbij is de stap veel groter om als niet-roker te beginnen met dampen. Je bent als het ware een stuk minder gewend, waardoor het roken mogelijk als intenser of zwaarder kan worden ervaren voor je lichaam.

Zoals eerder aangegeven is het moeilijk om met volle overtuiging te kunnen zeggen dat het vanzelfsprekend de beste keuze is om je te wagen aan de elektrische sigaret. Dit geldt natuurlijk zowel voor rokers als niet-rokers. Maar op basis van de informatie die we nu hebben en het feit dat dit product tabak verwarmt en niet verbrandt, zou het zomaar zo kunnen zijn dat e-sigaretten toch de gezondere optie zijn. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *