Veel voorkomende gebitsproblemen bij mannen

Als het gaat om tandheelkundige gezondheid, hebben vrouwen altijd voorop gelopen op het gebied van onderzoek, behandeling en preventie. Mannen beginnen echter in te zien dat hun mondgezondheid net zo belangrijk is als die van vrouwen, vooral als het gaat om het voorkomen of behandelen van bepaalde ziekten. Een manier om deze veel voorkomende gebitsproblemen bij mannen te bestrijden, is door regelmatig een tandarts Rotterdam te bezoeken, samen met een goede mondverzorgingsroutine.

Tandbederf

Tandbederf is het meest voorkomende mondprobleem bij mannen, en veel mannen hebben er op een bepaald moment in hun leven last van. Tandbederf treedt op wanneer de bacteriële tandplak die zich op tanden vormt zich voedt met suikers en zetmeel in de mond en zuur afgeeft. Dit verzwakt de glazuurlaag van je tanden, wat leidt tot gaatjes die pijn en kiespijn veroorzaken. De pijn die je voelt als je iets kouds eet of drinkt, kan een teken zijn van tandbederf. Als je denkt dat je dergelijke symptomen hebt, moet je een afspraak maken met je tandarts om te bespreken hoe je van tandbederf af kunt komen.

Tandvleesziekte

Tandvleesaandoeningen zijn een bacteriële infectie die ontstekingen en pijn kan veroorzaken. Het komt vaak voor bij mannen, vooral bij mensen die roken of een slechte mondhygiëne hebben. Wanneer onbehandeld, kan tandvleesontsteking zich verspreiden naar je hart en bloedbaan. Dit kan leiden tot een verhoogd risico op een beroerte en een hartaanval.

Mondkanker

Mondkanker komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen en wordt vaak in verband gebracht met roken, alcoholgebruik, HPV of diabetes. Vaak zijn de symptomen van mondkanker pas duidelijk als de ziekte zich in een vergevorderd stadium bevindt. Als je je zorgen maakt over je risico op mondkanker of een ander tandheelkundig probleem, vraag dan je tandarts naar het plannen van regelmatige screenings.

Slechte mondhygiëne

Een slechte mondhygiëne is een veelvoorkomende oorzaak van veel gebitsproblemen. Het kan je tanden vatbaarder maken voor tandbederf en tandvleesaandoeningen, wat op zijn beurt leidt tot tandverlies en andere ernstige gezondheidsproblemen. Om je mond schoon te houden, moet je tweemaal per dag poetsen met een zachte tandenborstel en dagelijks flossen. Flossen helpt bacteriën tussen de tanden te verwijderen, terwijl poetsen gaatjes voorkomt door tandplak te verwijderen. Tandplak is een plakkerige film die zich op het oppervlak van je tanden vormt wanneer suikers uit voedsel of dranken interageren met bacteriën in je mond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *