2 Tips voor jouw koolhydraatarme dieet

Probeer je gewicht te verliezen door minder koolhydraten te eten? Dan gaan de volgende tips jouw gegarandeerd van pas komen! Het kan soms erg lastig zijn om van lekker eten te genieten zonder aan te komen. Zo zit je als je even niet op let al snel aan veel koolhydraten tijdens je lunch of avond eten. Dit klinkt misschien niet als een probleem maar dat is het dus wel. Want hierdoor duurt het erg lang voordat jij jouw doelen om gewicht te verliezen kan halen. Je zult er dus echt op moeten gaan letten wat je eet. Om je op weg te helpen hebben we hieronder 3 tips neergezet waardoor het jouw zeker gaat lukken minder koolhydraten te eten.

Tip 1: Let op met wat je snackt

Misschien ben jij wel iemand die al elke avond precies weet wat je eet en dat je ook al elke dag een koolhydraatarme lunch hebt. Merk je na een tijdje nog steeds geen vooruitgang? Waarschijnlijk dat je je nu afvraag waar het fout gaat. Er is een hele grote kans dat dat ligt aan wat je gedurende de dag snackt. Wanneer je tussen de lunch en het avond eten door steeds snoep of koek als snack pakt ga je de mist in. In snoep en koek zitten namelijk erg veel koolhydraten. Hierdoor heeft je koolhydraatarme lunch weinig zin en zal dit waarschijnlijk ook niet genoeg zijn om je doelen te behalen. Je zult dus echt bij alles wat je eet jezelf de vraag moeten stellen of het aansluit bij je doelen. Dit kan heel veel tijd in beslag nemen maar zodra je hier eenmaal van op de hoogte bent hoef je dit niet nog een keer op te zoeken.

Tip 2: Maak eten klaar dat jij lekker vindt

Het is erg belangrijk dat je ondanks je dieet wel dingen eet die je lekker vindt. Ga overal zoveel als mogelijk op zoek naar koolhydraatarme alternatieven producten. Als je dingen gaat koken die je niet lekker vindt puur om je aan je dieet te houden wordt het een hele zware klus om af te vallen. Het is belangrijk dat je het jezelf zo leuk en makkelijk mogelijk maakt. Ga op zoek naar nieuwe recepten en wie weet wat voor lekkere gerechten naar voren komen.  Zo heb je bijvoorbeeld een overheerlijke knolselderij puree met erg weinig koolhydraten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *