Waarom spelen zo belangrijk is voor je kindje

Waarom spelen zo belangrijk is voor je kindje

Als je aan kleine kinderen denkt, denk je waarschijnlijk ook aan een kamer vol rotzooi door allerlei speelgoed. Maar waarom worden kinderen gelijk verbonden met speelgoed? Wat maakt speelgoed zo essentieel voor kinderen? Ik kan je alvast verklappen dat het meer dan alleen vermaak voor het kind is. Het is ook nog van belang voor allerlei andere zaken. Daarover lees je in dit blogartikel meer. Je hoeft niet direct allerlei kinderspeelgoed zoals de Grimms regenboog kopen, maar het laat je inzien waarom een kind niet zonder speelgoed kan.

Spelen

Vaak denken we aan het spelen direct aan speelgoed, maar eigenlijk kunnen kinderen ook zonder speelgoed erg goed spelen. Het spelen is waar het om draait, want spelen is van essentieel belang van kinderen. Één van de redenen hiervan is dat wanneer kinderen vrij kunnen spelen, zij hun hoofd leeg kunnen maken en klaar zijn om de dag aan te gaan.

Voordelen van spelen

Vrij spelen is dus erg belangrijk, maar het biedt kinderen ook juist erg belangrijke leermomenten. Elke keer dat jouw kindje speelt, is dit gelijk een gelegenheid voor het kind om zich te ontwikkeling. Dit komt doordat spelen je kindje helpt zijn motorische- en sociale vaardigheden te ontwikkelen. Denk aan het eten op de grond gooien of het speelgoed op de grond in een rij ordenen, wat juist allerlei taalvaardigheden en intelligentie vereist. Als iets niet mag wordt dat naarmate ook geleerd aan het kind. Zo kan je kindje bijvoorbeeld leren om meer geduld te hebben. Ook draagt het spelen met je kind bij aan allerlei emotionele ontwikkelingen. Hierbij kun je denken aan het winnen, of juist verliezen van een spelletje. Hoe gaat het kind hiermee om?

Hoe kies ik het juiste speelgoed?

Elke ouder wil het perfecte speelgoed voor zijn of haar kind. Je kunt ervoor kiezen om speelgoed te bestellen bij bijvoorbeeld Meervoorkinderen.nl, maar je kunt ook gaan voor iets simpels zoals een kartonnen doos. Het is vooral belangrijk lekker te spelen, wat gelijk de spelontwikkeling stimuleert. Het soort speelgoed is minder belangrijk voor het kind zelf, zolang het maar veilig is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *