Vier tips om altijd vertrouwen uit te stralen

Als man wil je natuurlijk goed voor de dag komen. Daarom is het belangrijk om altijd vertrouwen uit te stralen. Dat doe je bijvoorbeeld door enkele slimme trucs toe te passen. Wanneer je die jezelf aanleert, dan sta je ineens een stuk sterker in je schoenen. Dat is natuurlijk ook precies wat je wilt. Neem dus de volgende zaken aan als het gaat om de zorg voor meer zelfvertrouwen. Je zal altijd optimaal profiteren.

1 Aandacht voor je kleding

De kleding die je aantrekt speelt een grote rol in het gevoel dat je voor jezelf kan oproepen. Zorg dus altijd dat je er goed verzorgd uitziet. Nog belangrijker is misschien wel dat alles ook goed zit. Kleding die net niet lekker zit, zal je de hele dag dwarszitten. En dat is dan ook weer te merken in de mate van vertrouwen die je uitstraalt. Een goede boxershort is daar een goed voorbeeld van. Niemand ziet hem zitten, maar de manier waarop deze past is van gigantische invloed op hoe je je voelt. Zorg dus dat je daar altijd aandacht voor hebt.

2 Bodyweight circuit training

Wil je goed in je vel zitten? Dan doe je veel aan sport. Een beetje spiermassa opbouwen en zorgen dat je vetmassa niet te groot wordt kan al wonderen doen. Wat wel slim is, is om ook het optische effect van spiermassa goed te benutten. Dat doe je bijvoorbeeld door vlak voor je de deur uit gaat naar een date of een belangrijke afspraak even een rondje oefeningen met lichaamsgewicht te doen. Doe wat push-ups, sit-ups en wat dips met de keukenstoelen. Je spieren zullen net wat voller lijken doordat er wat meer bloed in is gestroomd. Waardoor jij er net wat beter uitziet.

3 Ademhaling onder controle

De basis van vertrouwen is het onder controle hebben van je ademhaling. Dat betekent dat het slim is om ademhalingsoefeningen te leren. Aan de hand daarvan kan je namelijk zorgen dat je altijd vertrouwen houdt in elke situatie. Er zijn talloze oefeningen die van nut kunnen zijn. Die komen bijvoorbeeld uit de yoga. Je kan je hartslag ermee onder controle krijgen, maar je kan er ook je focus mee vinden. Daarnaast is het fijn dat je er zelf meer gerust en ontspannen van wordt. Dit is ook belangrijk als het gaat om het voelen van zelfvertrouwen en dit ook uitstralen.

4 Denk aan succes

Wil je vertrouwen uitstralen? Denk dan altijd aan de momenten waarop je dat vertrouwen had. Associatie speelt een hele grote rol in het mensenleven. Vaak zonder dat we dit zelf door hebben. Wanneer je jezelf kunt verplaatsen in een moment waarop je vertrouwen had in jezelf en je ook successen boekte, dan kan je dat gevoel van toen oproepen. Dit kan je dan projecteren op je huidige situatie. Dat is wel zo handig, want daardoor kan je die situatie dus ook een stuk beter aan. Dat is op zich al een reden om van deze technieken gebruik te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *