Vergeet niet te ontbijten

Dit geeft u een onmiddellijke uitbarsting van energie en helpt u om vol te blijven tot uw volgende maaltijd of snack. Het zet ook de trend: je eet gezonder als je dag begint met een sterk en gezond ontbijt. Je beste gokjes als je probeert spiermassa op te bouwen zijn omeletten, smoothies en kwark.

Eet om de drie uur

Het eten van het juiste ding op het juiste moment is cruciaal om je te helpen je spiermassa te vergroten. De eenvoudigste manier is om uw ontbijt, lunch en diner zoals gewoonlijk te eten, afgewisseld met maaltijden na de training, pre-bed en met twee tussendoortjes. Door uw voedselinname op peil te houden, zult u minder honger hebben, omdat het vaker eten van kleinere maaltijden versus een paar grote maaltijden uw maag zal verkleinen. Je zult je sneller vol voelen en je taille zal minder snel krimpen, terwijl je ook minder trek zult hebben. Het niet eten van lange periodes kan ervoor zorgen dat u bij de volgende maaltijd te veel eet of dat u zich volpropt met ongezonde snacks uit de automaat. Dus om te stoppen met hunkeren, eet je elke dag op vaste tijden en je lichaam zal op die vaste tijden honger krijgen.

Eet eiwit bij elke maaltijd

Je hebt eiwitten nodig om spieren op te bouwen en te onderhouden. Om dit te bereiken, moet u op zoek gaan naar ten minste 1g per 454g lichaamsgewicht. Dat is 200g/dag als je 91kg weegt. De eenvoudigste manier om deze hoeveelheid te krijgen is door bij elke maaltijd een hele eiwitbron te eten. Deze omvatten:

– Rood vlees. Rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, enz.

– Gevogelte. Kip, kalkoen, eend, enz.

– Vis. Tonijn, zalm, sardines, makreel, enz.

– Eieren. Geloof de cholesterolmythes niet. Eet de dooier.

– Zuivel. Melk, kaas, kwark, kwark, yoghurt, enz.

– Wei. Niet nodig, maar geweldig voor gemakkelijke post workout shakes.

– Probeer ook veganistische opties, zoals linzen, tofu, zaden en noten.

Eet genoeg groente en fruit

De meeste van hen (niet allemaal) zijn caloriearm: je kunt je buik vol eten zonder dikker te worden of aan te komen. Groenten en fruit zitten ook vol met vitaminen, mineralen, antioxidanten en vezels die de spijsvertering bevorderen, maar wees voorzichtig met het controleren van het suikergehalte van sommige vruchten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *