Het versturen van pallets is wereldwijd een van de makkelijkste en veiligste manieren om goederen en vracht te verplaatsen. Desondanks komt er veel kijken bij een pallet versturen en moet je op een aantal dingen letten voordat je deze grote, strak ingepakte pakketten de vrachtwagen kunt inladen.

De pallet goed verpakken

Bij een pallet versturen komen er een aantal regels kijken om er voor te zorgen dat de verzending veilig en juist gebeurd. Deze regels zijn van groot belang, niet alleen omdat ze ervoor zorgen dat jouw pallet veilig aankomt, maar ook omdat ze nodig zijn om vertragingen te voorkomen en voor de veiligheid van de mensen die met jouw pallet aan de slag gaan.

Voordat je een pallet verstuurt, let dan altijd op de algemene conditie van de pallet zelf. De meeste pallets zijn van hout of kunststof. Beiden komen met voordelen en met nadelen. Hout is goedkoper, maar gaat langer meer. Daarentegen kunnen beschadigde pallets van hout wel weer worden gefixt, wat weer niet mogelijk is met kunststof. Uiteindelijk is het het meest belangrijk dat de pallet in goede conditie is.

Vergeet vooral niet om de dozen goed te bevestigen aan de pallet met strakke banden. Ook rondom moeten ze goed worden vastgezet. Denk ook aan alles te sealen met rekfolie of krimpfolie. Dit zorgt ervoor dat er minder vocht en vuil op je pallet komt.

Handige tips

Tenzij je een toeslag wilt betalen, moet je er altijd voor zorgen dat je pakket stapelbaar is. Bij een pallet versturen worden pallets vaak op elkaar gestapeld.

Ga je voor een nieuw, tweedehands, ruilbaar of wegwerppallet? Er zijn veel keuzes en de keuze die je maakt zal zijn op basis van hoe vaak je een pallet verstuurd en de bestemming. Als laatste moet je altijd de pallet controleren voordat je je pakketten erop gaat stapelen. Pallets kunnen beschadigd zijn of, met name houten pallets, zwakke plekken hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *