Een terugkerende interieur stijl: de jaren ‘30

Ben je toevallig op zoek naar inspiratie voor nieuwe interieur stijlen voor je woning? Een geliefde stijl die elk seizoen wel weer terugkomt (als een stijl of onderdeel van een moderne stijl) is het interieur van de jaren dertig. Steeds meer nieuwbouwwoningen worden zelfs in deze stijl gebouwd, dus niets voor niets is het een stijl die altijd populair blijft. De jaren dertig is kenmerkend voor een warme, huiselijke sfeer wat ook nog eens een tintje romantiek bevat.

Raak je enthousiast van deze beschrijving? Overweeg dan om je woning in een jaren ‘30 jasje te steken. Lees verder over welke elementen typisch zijn voor deze tijdsperiode en bekijk hoe je zelf deze stijl in jouw interieur kan verwerken.

Een warm huis, en suite deuren en deurklinken

Kenmerkend voor een jaren dertig interieur is dat alle kamers in de woning een ‘warme’ sfeer vertonen. Denk hierbij aan materialen die zo’n dergelijke sfeer wekken, zoals houten vloeren, een open haard in de woonkamer en veel knusse zitplekken, gedecoreerd met veel kussens. Combineer dit met een licht kleurenpalet met beige tinten en veel wit.

Vaak zijn de woonkamer en de eetkamer opgedeeld in twee ruimtes door middel van en suite deuren. En suite deuren zijn echt typisch voor de jaren dertig: op deze wijze wordt er gemakkelijk een intieme sfeer gecreëerd, wat echt het einddoel is van een jaren dertig interieur.

Een ander meubelelement dat typisch is voor de jaren dertig zijn deurklinken. Jaren dertig deurklinken zouden de meeste mensen beschrijven als ‘hip en vintage’: heerlijk ouderwetse deurklinken, vaak gecombineerd met een bordje dat aangeeft of een ruimte ‘vrij’ of ‘bezet’ is.  Iets wat tegenwoordig ook veel wordt gedaan op het gebied van woon interieur is de combinatie van een industrieel interieur met de jaren dertig. Deurklinken zwart past hier dus perfect bij, omdat zwart echt typisch is voor een industriële stijl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *