Autozaken doen het steeds beter

Door de corona zijn er steeds meer auto’s in omloop, want iedereen gaat naar het werk of naar school met de auto. Het openbaar vervoer moest zoveel mogelijk vermijden worden op advies van het kabinet. Dit houdt in dat er veel meer auto’s op de wegen waren en zeker de eerste paar weken was dat goed te merken. Het is voor de aanbieder van auto’s en autogarages natuurlijk wel goede handel.

Autogarages

Als je werkt in het magazijn van een autogarage dan heb je een heerlijk werk. Alle banden netjes georganiseerd bij elkaar op een banden stelling, al het gereedschap netjes bij elkaar. Mocht het magazijn waar jij werkt dit nou niet hebben, maar lijkt jou dat wel een goed idee? Kijk dan vooral eens bij Begra. Zij zijn een grote aanbieder in dat soort producten. Op die manier is je werkplaats beter geordend en dat is natuurlijk ook een stuk fijner werken.

Werken in de autozaak

Het werken in een autozaak is een leuke en variërende baan. Over het algemeen zie je veelal mannen werken in een autogarage of bij de verkoop van auto’s. Er zijn zelfs klanten die geen advies willen aannemen van een vrouw als het gaat over de verkoop van auto’s. In Heeswijk-Dinther is er zelfs een autobedrijf van 2 vrouwen. Zij geven aan dat de mannen vaak doen alsof ze iets met auto’s hebben en er veel vanaf weten, maar dat ze niet hoeven te doen alsof. Het werk in een autozaak is dus helemaal niet alleen voor mannen weggelegd. Er is maar liefst 15% van de medewerkers van de autobranche die vrouwelijk zijn. De overige 85% zijn dus mannelijk. Er is ook een opleiding op de businessschool voor autohandel en daar is 1 op de 20 studenten vrouwelijk. Het ziet er dus naar uit dat de sector de komende tijd nog niet gaat veranderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *