Auto vs. Brommer, wat moet je kiezen?

Auto vs. Brommer, wat moet je kiezen?

Veel mensen die een nieuw vervoersmiddel overwegen twijfelen wel eens tussen een brommer of een auto. Beide hebben ze hun eigen voor- en nadelen en ze komen beide in verschillende omstandigheden het beste tot hun recht. Wat is de beste keuze? Wat is het voordeligst en wat is het meest veilig? We bekijken een paar van de verschillen in deze blog.

De kosten

In veel gevallen is een brommer de goedkoopste optie. Een brommer verbruikt niet veel en wordt over het algemeen gebruikt voor kortere afstanden waardoor dat ook bespaard op brandstof kosten. Daarnaast is een goede brommerverzekering vaak nog goedkoper dan een goedkope autoverzekering. Een leuke bijkomstigheid bij een brommerverzekering is dat dit meteen bijdraagt aan het opbouwen van schadevrije jaren wanneer je wel overstap op een auto. Nog een manier waarop een brommer voordeliger is dan een auto. Het is dus veilig om te concluderen dan een brommer waarschijnlijk de voordeligste keuze is.

De veiligheid

Een ander belangrijk aspect bij de keuze tussen brommer of auto is de veiligheid. Over het algemeen is brommer rijden een stuk gevaarlijker dan autorijden. Je wordt sneller over het hoofd gezien door andere weggebruikers en hebt geen beschermende constructie om je heen. Dit hoeft je niet tegen te houden in de keuze voor een brommer, er zijn genoeg dingen die je kunt doen om ook op een brommer veilig deel te nemen aan het verkeer. Maar dit is wel een puntje om mee te nemen en goed op te letten als je besluit te gaan brommer rijden.

Functionaliteit

Welk voertuig het meest praktisch is hangt heel erg af van jouw situatie en waar je het voertuig voor wilt gebruiken. Als je ver wil reizen of vaak grotere spullen vervoerd is het het al gauw waard om toch te kiezen voor de duurdere optie: de auto. Wanneer je vooral korte ritjes wil maken geef ik het advies om te kijken hoeveel eenrichtingsverkeer er bij jou in de omgeving voor komt. Eenrichtingsverkeer is erg irritant met de auto en kun je met de juiste soort brommer makkelijk omzeilen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *