Disselsloten caravan en aanhangwagen

Voor de veiligheid van jouw aanhanger of caravan is het van belang om deze goed beveiligd te hebben, dit kan doormiddel van een slot. Wat een preventieve werking heeft op potentiële dieven is namelijk de aanwezigheid van een disselslot of wielklem. Door het hebben van een disselslot voorkom je dat jouw aanhanger zomaar aangekoppeld kan worden. Er bestaan verschillende soorten disselsloten, ze werken verschillend en hebben andere voordelen maar ze zijn voor dezelfde doeleinden bedoeld uiteindelijk. 

Een disselslot op jouw aanhanger heeft een preventieve werking op diefstal!

Welke disselsloten aanhanger heb ik nodig?

Welk disselslot past nou op jouw koppeling? Om erachter te komen welk disselslot je nodig hebt, moet je weten welk type koppeling je hebt. Het typenummer van de koppeling staat vaak op de neus of de koker van de koppeling. Ook moet je opletten of je een geremde of ongeremde koppeling hebt. Tot slot moet je kijken naar de disselaansluiting en de manier waarop je koppeling is gemonteerd. Een onderbouw disselslot wordt bijvoorbeeld 2x horizontaal bevestigd of 1x horizontaal en 1x verticaal. Hier een opsomming van de soorten disselsloten:

  • Koker disselslot
  • AL-KO disselslot
  • Onderbouw disselslot
  • Schuif- & beugelsloten

Een koker disselslot voor aanhangwagens

Het meest verkochte disselslot is een koker disselslot, deze is namelijk universeel te gebruiken. In de meeste gevallen bedekt deze de gehele koppeling. Ideaal als je de aanhanger vaak afkoppelt is dat je een koker disselslot makkelijk op slot kan zetten. Bij koker disselsloten heb je twee varianten: een premium en een basic model. Een premium model is goed beschermd tegen roestvorming omdat deze gemaakt is van RVS. 

Ben je op zoek naar een disselslot die je aangekoppeld kan gebruiken? Dan moet je kijken naar een tasjesmodel. Let wel goed op dat dit model niet geschikt is voor 3500 kg koppelingen en veiligheidskoppeling zoals de AKS2004.

Onderbouw disselslot

Bij onderbouw disselsloten heb je te maken met twee componenten, een deel wat vastzit op de koppeling en een los (gekeurd) hangslot. Zo’n disselslot zou je gekeurd maar ook ongekeurd kunnen bestellen, kijk dus goed wat jouw verzekering wilt. Kijk ook hoe alles gemonteerd is. 

AL-KO disselslot kopen?

Alko heeft eigen disselsloten die over de koppeling heen passen, deze zijn alleen geschikt voor Alko koppelingen. Let weer goed op het type van de koppeling om zo het passende slot te vinden. Een populair disselslot is de DoubleLock Compact Eagle. Deze is alleen geschikt voor geremde Alko koppelingen, deze disselsloten kan je dus niet gebruiken op andere merken. Belangrijk om te weten is dat de Compact Eagle niet geschikt is voor ongeremde koppelingen en de AK161 en AK270.

Schuif- & beugelsloten aanschaffen

Beugelsloten zijn gemakkelijk te gebruiken, je hebt ze binnen 10 seconden bevestigd en jouw aanhanger is beveiligd tegen ongewenste aankoppelingen. Door de felle kleur zie je al van een afstand dat jouw aanhanger beveiligd is. De meeste schuif- & beugelsloten zijn universeel toepasbaar. Het enige nadeel is dat je deze disselsloten niet kan laten zitten tijdens het rijden maar 10 seconden op en af is gelukkig niet heel lang!

Meer disselslot informatie?

Bij Aanhangwagendirect.nl hebben ze een ruime keuze aan disselsloten, zij kunnen jouw vragen beantwoorden bij hun klantenservice en helpen je graag verder. De disselsloten van Aanhangwagendirect zijn goed en betrouwbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *