Veilig landen doe je op de Vikingchoice trampoline randen

Springen op de trampoline komt niet geheel zonder risico’s. Je springt toch al snel 150 tot 200 cm in de lucht en een valpartij vanaf die hoogte kan flinke verwondingen veroorzaken. Je moet er bijvoorbeeld niet aan denken om vanaf zo’n hoogte met je been in de veren te springen, of met je hand, voet of hoofd op de framerand te landen. Een trampoline met zoveel mogelijk veiligheidsaspecten is dus aan te raden. Zeker wanneer de springers nog van jonge leeftijd zijn. In deze blog lees je alles over trampolineranden en andere veiligheidsmaatregelen die jij kunt nemen om het trampoline springen zo veilig mogelijk te maken.

Een goede trampoline rand voorkomt ongelukken

De trampoline rand is een van de belangrijkste veiligheidsonderdelen van een trampoline. De trampolinerand zorgt er namelijk voor dat je nooit zomaar met je been tussen het springnet, het frame en de veren kunt vallen. Controleer de staat van jouw trampolinerand daarom ook even voor elk zomerseizoen begint. Zo weet je zeker dat je een zomerlang onbezorgd kunt springen. Controleer of de bevestigingspunten heel zijn, het foam nog flexibel is en de bekleding geen grote scheuren heeft.

Hoe meet je de juiste maat van jouw trampoline rand

Trampolinematen zijn vrijwel altijd gebaseerd op de Engelse maat Feet. Populaire trampolinematen zijn de 8 Feet, de 10 Feet en de 12 Feet trampolines. Omgerekend zijn dit de 244 cm, de 305 cm en de 366 cm trampoline. Je meet de juiste afmeting altijd door de uiterste randen van het frame te meten. De maat is nooit gebaseerd op de diameter van de springmat, maar op de buitendiameter van het frame. Voor het vervangen van de springmat, de trampolinerand of het veiligheidsnet is enkele speling toegestaan en alsnog passend.

Waar een goede trampoline rand aan moet voldoen

Trampolineranden zijn verkrijgbaar is talloze verschillende uitvoeringen, kleuren en maten. Daarnaast gebruikte elke fabrikant zijn eigen materialen en ontwerpen. Een goede trampolinerand moet over het algemeen goed passen over het frame en heeft bij voorkeur een overslaande flap die ervoor zorgt dat de rand stevig om het frame gespannen blijft. Een ander kenmerk is de bevestigingsmethode, waarbij elastische koorden of klittenband de voorkeur heeft. Let er ook op dat een rand minimaal 15 mm dik moet zijn, voldoende breed moet zijn en bekleed is met stevig PU-materiaal.

Een trampoline kopen kun je het beste doen bij Viking Choice!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *