Thuiswerken wordt makkelijker met Microsoft 365

Thuiswerken wordt makkelijker met Microsoft 365

Thuiswerken wordt steeds meer regel dan uitzondering. Waar je voorheen je werkgever vriendelijk aan moest kijken met de vraag of je misschien een keer een dagje thuis mocht werken omdat je nieuwe bank geleverd werd, word je nu vaak juist eerder verzocht of je niet een of twee dagen in de week vanuit huis je werkzaamheden zou kunnen verrichten. Bij deze nieuwe manier van werken, die eigenlijk allang niet meer nieuw is, horen natuurlijk wel een aantal handige hulpmiddelen en tools die jouw leven een stuk makkelijker kunnen maken zoals adoptie Microsoft 365.

Voordelen van werken vanuit huis

Naast dat het handig is om vanuit huis te kunnen werken als er belangrijke pakketjes bezorgd moeten worden zoals een bank, kan het ook in andere situaties zeer aantrekkelijk zijn om vanuit huis te werken. Namelijk in het geval wanneer je een lange reistijd hebt om op kantoor te komen. Nu kun je waarschijnlijk een half uur of in sommige gevallen misschien wel een uur langer in bed blijven liggen en op deze manier haal je dus veel meer uit je dag.

Nadelen van werken vanuit huis

Echter, ondanks de mogelijkheden die de verschillende tools en softwarepakketten ons te bieden hebben om het werken vanuit huis makkelijker te maken, kleven er ook wat nadelen aan het nieuwe thuiswerken. Contact met collega’s is namelijk behoorlijk verschillend ten opzichte van regulier collegiaal contact op de werkvloer, waar je gemakkelijk een praatje kon maken bij het koffiezetapparaat.

Dat zit er via een online meeting dus niet in, alhoewel je natuurlijk nog steeds even een korte meeting op kunt zetten om bij te kletsen met een heerlijk kopje koffie, maar dan beide vanuit je eigen woon- of werkkamer. Het is juist ook belangrijk om dit soort momenten in te plannen ook al werk je vanuit huis. Je moet namelijk wel plezier in je werk houden en vaak spelen collega’s daar een belangrijke rol in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *