Tips voor online sieraden kopen

Wil jij jouw vriendinnetje eens verrassen met een uniek en waardevol cadeautje? Zo eentje waarvan ze ongetwijfeld gaat stralen. Denk dan eens aan een gepersonaliseerd sieraad zoals een armbandje of ketting met naam. Zo laat je haar zien dat je écht even tijd en moeite in het cadeautje hebt gestopt. Moet je daarvoor stiekem naar die dure juwelier? Helemaal niet! Je bestelt deze sieraden tegenwoordig heel gemakkelijk gewoon online. Wij geven tips.

#1 Let op de prijs

 We gaven het net al aan; je hoeft niet meer naar die dure juwelier. In het verleden gaf je met sieraden aan hoeveel je te besteden had, tegenwoordig dient een sieraad meer als accessoire. Je hoeft daarom zeker niet altijd voor het duurste item uit de (web)winkel te gaan. Let daarom dus goed op de prijs en laat je niet verleiden tot meer uitgaven dan nodig is. Houdt hierbij wel rekening met een juiste prijs-kwaliteitverhouding. Sieraden uit een lagere prijsklasse kunnen eventueel ook minder lang mooi blijven dan wat duurdere sieraden. Bepaal hierom goed voor jezelf wat jij belangrijk vindt en pas hier jouw budget op aan. 

#2 Lees recensies

Weet je niet zeker of je de webshop vertrouwd of vind je het toch wat spannend om je sieraden online te bestellen? Een beetje online research doen is altijd een goed plan. Vaak kun je op de eigen site én op andere sites een hoop eerlijke recensies terugvinden. Dit kan een beter beeld vormen van de kwaliteit van de sieraden en de service die de webshop biedt. Wel goed om te weten: het is een feit dat mensen vergeten om positieve dingen te schrijven en enkel contact zoeken wanner er iets mis is gegaan. Blijf dan ook altijd jouw eigen referentiekader voor ogen houden.

#3 Hoe zijn de sieraden vervaardigd?

Het is altijd goed om even na te gaan hoe het sieraad tot stand is gekomen. Hoe is het gemaakt, welke materialen zijn er gebruikt & wat is de levensduur van het sieraad? Bij goede kwalitatieve webshops zul je deze informatie op de website terug kunnen vinden. Is hierover niets te vinden en krijg je via het klantcontactcenter geen duidelijke antwoorden? Wij raden je aan om niet bij deze webwinkel te bestellen.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *