Portugal: de perfecte Europese vakantiebestemming

Het is een mening waar menig reiziger het mee eens is: Portugal is het mooiste land in Europa. Als jij dit land nog nooit bezocht hebt, raden we het dus ook zeker aan. We willen je aan het land van de Azulejos introduceren, door vijf prachtige plekken in dit land te benoemen. Boek maar vast je ticket, want na het lezen van deze blog wil jij zo snel mogelijk naar Portugal! 

Lissabon

We beginnen in de hoofdstad: Lissabon. Deze stad is het thuis van veel verschillende mooie bezienswaardigheden. Het bekende gezicht van Lissabon is natuurlijk de tram: deze is toegankelijk voor toeristen en neemt je op een unieke wijze mee door de stad. Stap uit waar jij wil, bijvoorbeeld bij Castelo de Sao Jorge: een eeuwenoud kasteel gelegen in het centrum van de stad. Lissabon is echter niet alleen oude architectuur: het heeft ook een bruisend nachtleven en prachtige stranden om tot rust te komen.

Albufeira

Ga jij op vakantie om uit te gaan? Dan is Albufeira een stad waar je vast al wel eens van gehoord hebt. Ondanks dat deze stad bekend staat om het jeugdige uitgaansleven, zijn er ook veel andere dingen die je hier kunt bewonderen. Zo heeft Albufeira een prachtige kustlijn met geweldige rotsen, die je kunt bezoeken met een boottocht. Misschien is het jouw lucky day en spot je wel een dolfijn! 

Porto

Porto is op Lissabon na de grootste stad van Portugal, maar is stiekem misschien nog wel mooier. De stad van de port is gelegen op een heuvel en wordt halverwege opgesplitst door de Douro. Dit maakt het centrum erg uniek: de boulevards langs de Douro maken voor een mooie wandeling, waar jij ook genieten kunt van een portproeverij. Net zoals in de eerdergenoemde steden is Porto ook uitermate geschikt om uit te gaan. Wordt port jouw drankje, of hou je het op dit gebied toch liever dicht bij huis?

Stuwmeer Alqueva

Dit is de enige plek op onze lijst waarvan we zeggen dat het overdag niet heel bijzonder zal zijn: het stuwmeer Alqueva is namelijk een plek die je ’s avonds moet bezoeken, het liefst in de zomer. Door de unieke ligging van dit stuwmeer, is het een perfecte plek om van de sterren te genieten. Alqueva is misschien wel lastig te bereiken, maar dit maakt het ook juist een rustige plek – de perfecte omgeving voor sterrenkijkers dus! 

De Azoren

Het is misschien valsspelen om de Azoren te includeren in een lijstje van Portugese plekken, maar aangezien dit wel onder Portugal valt, moeten we het wel benoemen. De Azoren is een eilandengroep die ook wel bekend staat als het Hawaï van Europa. Je komt hier op een unieke wijze tot rust, maar kunt ook juist je wandelschoenen aantrekken om de groene omgeving in te trekken. De temperaturen zijn hier vaak ook optimaal: een ideale vakantiebestemming dus! 

Veilig op vakantie

Om optimaal te genieten van Portugal, moet je ervoor zorgen dat je te allen tijde een veilig gevoel behoudt. Dit doe je door een reisverzekering Inshared af te sluiten! Inshared maakt een reisverzekering vergelijken met andere verzekeringen mogelijk, waardoor jij op gemakkelijke wijze de perfecte verzekering vindt voor jouw reis naar Portugal. Pak de koffers maar in! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *