Het overwegen van je wijze van vervoer

Om een goedkoop pakket versturen buitenland kun je overwegen gebruik te maken van de diensten van bedrijven die gespecialiseerd zijn in goederentransport en -distributie. Deze dienst wordt gewoonlijk aangeduid als vrachtvervoer of logistiek transport. Het is het fysieke proces van het vervoer van goederen en commerciële artikelen en vracht dat bekend staat als vrachtvervoer. In het Amerikaans Engels is de term “shipping” echter uitgebreid met vervoer over land en door de lucht, maar ook met vervoer over zee of door de lucht. Dit artikel zal je informeren over beide wijzen vervoer. Bereken zorgvuldig je budget voordat je je goederen aan hen overdraagt.

Vervoer over land

Vervoer over land, ook wel “grondtransport” genoemd, kan per trein of voertuig gebeuren. Grondtransport is essentieel voor lucht- en zeevracht zendingen om de vracht van het punt van oorsprong naar de luchthaven of zeehaven en vervolgens naar de eindbestemming te brengen. Het is niet altijd praktisch om een fabriek in de buurt van een haven te vestigen vanwege de beperkingen van het land. Over het algemeen is grondtransport minder duur dan luchttransport, maar duurder dan zeetransport, vooral in armere landen waar de binnenlandse infrastructuur niet zo efficiënt is. Deze vorm van vervoer wordt vaak gebruikt als de bestemming niet zo ver is.

Luchtvervoer

Vracht wordt meestal door de lucht vervoerd aan boord van vrachtvliegtuigen, maar ook in de bagageruimte van passagiersvliegtuigen. Voor vrachtvervoer over lange afstand is luchtvracht vaak de snelste en duurste manier van vervoer. Goederen die door de lucht worden geleverd hebben een hoge eenheidswaarde en/of zijn tijdgevoelig, zoals onder meer documenten, farmaceutische producten, mode kleding, productie monsters, consumentenelektronica en bederfelijke landbouw- en visserijproducten. Zij omvatten ook bepaalde inputs ter ondersteuning van just-in-time-productie en nood zendingen van reserveonderdelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *