Easy: verplichte scholing doen met e-learning

Als je werkt in de zorg, heb je een prachtig beroep. Je werkt voor zorgvragers die jouw zorg en ondersteuning hard nodig hebben. Maar: het werk vraagt ook veel van je. Al die verschillende zorgvragers. En dan wordt er al zo’n 20 jaar bezuinigd in de zorg, dat heeft consequenties. Daarnaast moet er steeds meer.

Kon je vroeger je diploma halen en dan nooit meer in de schoolbanken hoeven, die tijd is geweest. Als zorgprofessional moet je je vak bijhouden. En op de hoogte zijn van alle updates in protocollen en wetgeving. En als het even kan, moet je daar ook nog je certificaten kunnen tonen.

Dat kun je op de klassieke manier doen. Van scholing volgen in een klaslokaal. Wat gezellig is. Maar wat ook veel nadelen kent zoals reistijd, op een vast moment je in de klas zitten, het tempo is gemiddeld wat betekent dat waarschijnlijk voor niemand het juiste tempo is. Voor de een zal het te snel zijn, voor de ander te langzaam.

Ander nadeel: leren doe je vooral daar, op dat moment. Vaak krijg je wel een powerpoint, maar daarin staan vaak alleen steekwoorden. Juist de preciese informatie staat er niet in. Terwijl je juist daaraan vaak behoefte hebt.

Hoe anders is dat met e-learning, het online leren? E-learning kun je doen op een moment dat jou uitkomt en in jouw tempo. Daarnaast kun je op elk moment leren, dingen herhalen, dingen opnieuw opzoeken.

Want een update over zuurstof toedienen is toch pas echt relevant voor je, als je een zorgvrager hebt bij wie je zuurstof toedient. Meer weten? Klik hier voor praktijkgerichte e-learning zorg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *