Cadeautjes, cadeautjes en nog meer cadeautjes!

Het leukste kinderfeest komt steeds dichterbij! Sinterklaas is weer bijna in het land. Dat betekent veel cadeautjes! Sinterklaas is een feest wat in Nederland en in België gevierd wordt. De Nederlanders vieren dit op 5 december en de Belgen vieren dit op 6 december. De dagen dat het gevierd wordt is dus eigenlijk voor de sterfdag of op de sterfdag van Sinterklaas. Sinterklaas deelt samen met zijn pieten de cadeautjes uit. Een andere benaming voor Sinterklaas is ook wel Sint-Nicolaas en Goed Heilig Man. Dit kun je terug horen in de vele verschillende Sinterklaasliedjes. Deze Sinterklaasliedjes worden door de kinderen gezonden tijdens het Sinterklaasfeest. De cadeautjes kun je absoluut niet missen tijdens het Sinterklaasfeest. De cadeautjes zijn er voor elk kind, ongeacht de leeftijd. Er is bijvoorbeeld een Sinterklaascadeau 3 jaar, maar er zijn ook cadeautjes voor elke ander leeftijdscategorie.

Optocht Sinterklaas

Jaarlijks wordt er een landelijk intocht van Sinterklaas gehouden. Dit wordt op de tv uitgezonden. Daarnaast wordt er verslag gegeven over de aankomst van Sinterklaas in het land. Voor 1994 werd de intocht van Sinterklaas is de tweede helft van november gehouden. Dit is door commerciële redenen vervroeg. Nu wordt de intocht op de zaterdag tussen 10 en 16 november gehouden. Bij de intocht van Sinterklaas komen er kinderen vanuit het hele lang kijken hoe Sinterklaas Nederland in komt. Er wordt door de pieten gestrooid met pepernoten en allerlei lekkernijen. Iedereen lacht en zwaait naar Sinterklaas en zijn pieten. Tijdens de intocht wordt er gezongen en gedanst door alle kinderen. Kinderen komen verkleed als piet.

Cadeautjes kopen

De cadeautjes zijn onmisbaar bij dit feest. Tijdens het feest worden er cadeaus gegeven aan kinderen, maar ook aan ouderen. De cadeautjes kun je in de winkel kopen, maar ook online bestellen. Rondom het Sinterklaasfeest is het erg druk in de winkels. Iedereen komt last minute nog een cadeau scoren. Cadeautjes online bestellen kan bijvoorbeeld bij educatief-speelgoed.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *