Wat gebeurt er als je van tafel wegloopt?

Het is je vast wel eens voorgekomen! Dat je tijdens het gesprek zoveel emotie voelt dat je de Cortizon door je lijf voelt stromen. Je loopt aan en je hebt de neiging om er van door te gaan. Hoe komt dat eigenlijk dat je weg wilt van deze situatie. Nou er zal dan iets zijn dat maakt dat je zo doet. Onderzoek van je bezorgdheid die hierachter schuilt is dan nodig.  Want ergens voel je je dan niet gerespecteerd, niet gehoord of verkeerd behandeld. Het is altijd de moeite waard om dat te onderzoeken, want het zegt vaak veel over jezelf.

Wat maakt dat je wegloopt?

Als contractmanager zit je vaak in de situatie dat je je zorgen maakt of het nog wel goed komt. Bijvoorbeeld je staat met de rug tegen de muur, je voelt je gegijzeld door je counterpartner of jouw organisatie is niet redelijk en het is jouw taak om dat te verdedigen. En dat voelt niet goed. Gelukkig is het fijn dat je kunt leren om hier mee om te gaan en de Masterclass Als Contractmanager meer gedaan krijgen, helpt je hier enorm bij. Niet dat je meteen de super onderhandelaar van jouw branche gaat worden, maar wel dat je vanaf jouw niveau van volwassenheid in onderhandelen je verder gaat ontwikkelen. Dus specifiek voor jou, dat jij met jouw case en jouw omstandigheden verder in de ontwikkeling komt.

Vaak is het niet nodig om weg te lopen. Het geeft een amateuristische indruk en de ander heeft meteen het gevoel dat jij het niet onder controle hebt. Aan de andere kant is het natuurlijk ook wel een signaal waarin iedereen via een time-out tot bezinning komt. En een dergelijke periode is altijd goed om weer tot rust te komen en daarmee weer fris tegen de materie te kunnen aankijken.

Bedenk dus altijd goed wat maakt dat je wegloopt en onderzoek de bezorgdheid, niet de emotie. Want dat laatste gaat je niet helpen. Inzicht in hoe het komt en hoe je met deze bezorgdheid kunt omgaan, daar ligt je invloed, dus daar ligt je oplossing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *