Waar let je op bij het kopen van een tweedehands scooter?

Scooters zullen altijd populair blijven, zeker nu de benzineprijzen zo hoog zijn! Als je je eerste scooter of een scooter voor erbij gaat kopen, dan wil je waarschijnlijk niet al te veel uitgeven. Nieuwe scooters zijn sowieso een stuk goedkoper dan een tweedehands auto, maar als je een tweedehands scooter koopt, ben je helemaal niet veel geld kwijt. Maar waar moet je op letten als je een tweedehands scooter koopt?

Hoe ziet de scooter er uit?

Hiervoor kijk je niet naar de kleur en of je die wel mooi vindt. Hier kijk je of er roestplekken op zitten of dat er veel deukjes en krasjes in zitten. Dit kan je veel vertellen over hoe de vorige eigenaar met de scooter is omgegaan. Daarnaast moet je altijd een proefrit maken. Zo kun je beoordelen of de scooter op dat moment nog goed functioneert. Vergelijk dit met hoe een nieuwe scooter aanvoelt. Het is daarom ook verstandig om meerdere scooters te bekijken en een proefrit te maken op verschillende scooters. Zo leer je meteen voertuigen aan te voelen!

Onderhoudsboekje

Het is belangrijk om te kijken wat de geschiedenis van de scooter is. Een onderhoudsboekje kan je veel vertellen over de reparaties die zijn uitgevoerd op de scooter. Ook als een scooter niet regelmatig is onderhouden is de kans groot dat je later tegen problemen aan loopt. Daarnaast kun je ook gewoon vragen naar de geschiedenis van de scooter, uit de reactie van de eigenaar kun je ook veel opmaken. Als je bij een garage koopt is de kans groter dat je een goede scooter koopt omdat zij de scooter voor verkoop nog goed controleren. Dit geeft echter geen garanties voor de toekomst!

Scooter leasen

Als je het geld voor een nieuwe scooter niet hebt en je het idee van een tweedehands scooter niet prettig vindt, dan kun je ook een scooter gaan leasen. Zo koop je eigenlijk een nieuwe scooter op afbetaling. Je betaalt dan een bepaald bedrag per maand en je kunt meteen al op je nieuwe scooter wegrijden. Omdat dit eigenlijk een lening is, betaal je wel rente en komt de totaalprijs van je scooter iets hoger te liggen dan wanneer je hem in een keer afbetaalt.

Je scooter verzekeren

In Nederland ben je verplicht om je scooter te verzekeren met een scooterverzekering. Met een minimale WA-verzekering voldoe je aan die plicht en mag je de weg op. Deze verzekering verzekert je voor de schade die je bij iemand anders veroorzaakt en de schade die door iemand anders bij jou wordt aangericht. Koop of lease je een nieuwe scooter? Als je scooter jonger is dan 5 jaar, is het aan te raden om je scooter allrisk te verzekeren. Hiermee verzeker je je scooter ook tegen diefstal, schade door bijvoorbeeld het weer en schade die je zelf aan je scooter veroorzaakt. Weet je niet zeker welke soort verzekering je wil of bij wie je het beste kunt verzekeren? Dan kun je online gemakkelijk je scooterverzekering vergelijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *