Voordelen van het gebruik van kattenluiken

Als je deur van glas is en je wilt een kattenluik in glas plaatsen, dan is dat tegenwoordig heel goed mogelijk. Het gemak dat de kat wordt gegeven om het huis in en uit te gaan, geeft de kat een gelukkig gevoel en laat hem geen ongewenste dingen doen, zoals aan deuren klauwen of dingen in huis breken. Ook al heb je van kinds af aan een kat gehouden, de instinctieve aard van een kat als jachtdier zal voor altijd blijven bestaan. Het is daarom niet goed als je de kat in huis blijft opsluiten. Af en toe moet je hem loslaten en je aanpassen aan zijn omgeving. Het probleem is dat als de kat te vaak naar binnen en buiten gaat, dit erg onhandig voor je is. In dit geval is het gebruik van een kattenluik de meest geschikte oplossing.

Voorkom dat andere katten het huis binnenkomen

De voordelen van het gebruik van een kattenluik komen nog meer naar voren als je een kattenluik met chip gebruikt. Een kattenluik met chip is een type kattenluik dat door middel van een microchip je kat detecteert zodat deze gemakkelijk het huis binnen kan. Dit betekent dat alleen je kat naar binnen kan omdat deze is vastgelegd door de microchip op het kattenluik, terwijl andere katten of andere ongewenste dieren geen toegang tot je huis kunnen krijgen. Op die manier is je huis veiliger voor katten en andere dieren die het huis binnen kunnen komen.

Maakt het openen en sluiten van de deur gemakkelijk

Een van de voordelen van het gebruik van een kattenluik is dat je niet de moeite hoeft te nemen om de deur voor je kat te openen wanneer deze het huis wil binnenkomen of verlaten. Op een bepaalde tijd en leeftijd, zoals wanneer je kat de paringsleeftijd heeft bereikt, zal de kat instinctief vaak het huis uit gaan. Ondertussen heb je misschien niet veel tijd om alleen de deur te openen en te sluiten zodat je kat erin en eruit kan. Daarom is een kattenluik kopen zeker aan te raden als je een kat hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *