Tips voor het organiseren van een gezellige housewarming

Je bent net verhuisd en je huis is bijna klaar, alleen de laatste meubels worden nog met de verhuislift naar binnen gehaald. Je kan natuurlijk niet wachten om je nieuwe plekje aan je familie, vrienden, collega’s en misschien zelfs nieuwe buren te laten zien. Dan is het toch echt tijd om een housewarming te organiseren: maar waar moet je beginnen? 

Geen zorgen, hier ben je op het juiste adres. Ervan uitgaande dat je je houdt aan de geldende maatregelen, hebben we een aantal tips voor je opgesteld. Zo heb je binnen no time een gezellige en geslaagde housewarming georganiseerd. 

1.Gastenlijst

Het eerste wat je natuurlijk doet, is bepalen wie je wil uitnodigen. Je familie, vrienden en collega’s hebben je ongetwijfeld al genoeg horen praten over je nieuwe huis, en misschien zelfs geholpen tijdens de verhuizing zelf. Laat ze niet langer in spanning wachten en zet ze op de gastenlijst. 

En heb je al aan je nieuwe buren gedacht? Zo leer je ze niet alleen kennen, maar hebben ze ook nog eens geen ‘last’ van het geluid: twee vliegen in één klap! Plan vervolgens een datum in en stuur iedereen een uitnodiging. Jouw housewarming staat zo vast als een huis.

2.Lekkere hapjes

Dan komen we nu aan bij de voorbereidingen voor tijdens de housewarming zelf. Wat natuurlijk niet te missen is, is lekker eten en drinken. Het eerste wat je moet doen, is aan elke gast vragen of je nog rekening moet houden met bepaalde dieetwensen of allergieën. Wanneer je die op een rijtje hebt gezet, kan het zoeken naar recepten beginnen. 

Wil je een keer iets anders dan de standaard blokjes kaas, plakjes worst en bakjes met pinda’s? Dan zijn er nog heel veel andere hapjes die je kan maken. Denk aan verschillende soorten bruschetta’s, zalmrolletjes, gegrilde aubergines, nacho’s of gevulde eitjes. Een tip van ons: maak van alles iets. Het kost even wat werk, maar dan heb je gelijk alle dieetwensen en allergieën meegenomen en tover je hoe dan ook een glimlach op ieders gezicht.

3.Versier je huis

Last, but not least: maak je huis gezellig. Je bent net verhuisd, dus er mist ongetwijfeld op sommige plekken nog een spiegel of schilderij. Zorg dat je deze kale plekken opvult met iets anders. Je kunt denken aan een leuke ‘housewarming-slinger’ of een gezellige tros heliumballonnen. Koop bijvoorbeeld ook vrolijke servetjes, sateprikkers, rietjes of andere kleine accessoires. Zo ziet je huis er in één klap lekker feestelijk uit: perfect voor een housewarming.
Alle tips gevolgd? Dan staat jou ongetwijfeld een knallende housewarming te wachten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *