Incassobureau inschakelen? Dit staat je te wachten

Je hoopt dat het nooit nodig is, maar het kan voorkomen dat je er toch aan moet beginnen: het inschakelen van een incassobureau. Dit is nodig wanneer je te maken hebt met een niet betaalde rekening waarvan de termijn al lang en breed is verlopen. Een incassobureau helpt jou met het oplossen van dit betalingsprobleem. Een incassobureau inschakelen? Hier lees je wat een incassobureau precies doet en wat jouw mogelijkheden zijn.

De werkzaamheden van een incassobureau

Een incassobureau biedt hulp aan schuldeisers: of dit nu gaat om een particuliere of een privé kwestie. Zodra er sprake is van een openstaande schuld, is het belangrijk dat je eerst een betalingsherinnering of aanmaning hebt gestuurd. Zodra dit het geval is, maar er is geen reactie gekomen van de schuldenaar, is het mogelijk om de incassoprocedure te starten.

Tot de werkzaamheden van een incassobureau behoren onder andere het geven van advies, het opstellen van een dagvaarding en het voeren van de gerechtelijke procedure. Een incassobureau kan ook een gerechtsdeurwaarder inschakelen die langsgaat bij de schuldenaar in kwestie, bijvoorbeeld om de dagvaarding voor het gerechtelijke proces te overhandigen. 

De voordelen

De hele incassoprocedure wordt uit handen genomen. Dit betekent dat je hier zelf nauwelijks omkijken naar is. Het kan soms wat langer duren, omdat ook de schuldenaar in kwestie rechten heeft en een betalingsregeling kan opvragen of een verweer kan indienen. Wanneer je een incassobureau inschakelt, kun je er zeker van zijn dat er op de juiste manier gehandeld wordt en je altijd weet waar je als schuldeiser aan toe bent.

Met het inschakelen van een incassobureau kies je voor een welkome hulp: je bent daarnaast ook altijd verzekerd van juridisch advies. Zo hoef je zelf niet te verdiepen in alle administratieve zaken en kun jij je bezighouden met andere zaken, terwijl het incassobureau voor jou aan de slag gaat!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *