Dit is wat je sowieso moet hebben op je barbecue deze zomer

De zonnige dagen zijn alweer terug in Nederland en dat betekent dat we veel meer tijd zullen doorbrengen in de buitenlucht. Hierbij horen natuurlijk ook gezellige bijeenkomsten en barbecues in de tuin. Naast het feit dat je gasten en veel plezier nodig hebt, zijn er ook andere zaken waarop je moet letten bij het organiseren van een barbecue. Lees verder wat de essentials zijn voor de perfecte barbecue.

Tip 1: heerlijke versnaperingen en drank

Dit spreekt natuurlijk wel voor zich, want een barbecue is immers een gelegenheid waar je vlees en groente grilt op een plaat gepaard met wat passende side dishes. Het is echter wel belangrijk dat je een groot aanbod aan eten en drank ter beschikking hebt. Hoe meer, hoe beter! En als er wat overblijft, dan kun je dit de volgende dag lekker verder opeten.

Ben je echter wat producten vergeten in te kopen, zoals bijvoorbeeld champagne? Er zijn services die champagne bezorgen, dus je hoeft je niet meer te stressen (of vragen of andere mensen het voor je meenemen). Dit geldt ook voor andere producten, dus kijk alle opties na. No stress, er is altijd een oplossing!

Tip 2: een juicy playlist

Niet alleen het vlees moet sappig zijn bij een barbecue. Om meer gezelligheid te creƫren en de toon neer te zetten van de gelegenheid, is het altijd een goed idee om de juiste afspeellijst te hebben. Maak er zelf eentje aan met jouw favoriete hits of zoek een leuke lijst op. Er zijn bepaalde streaming services waarbij je zelfs de link kan delen, zodat de gasten ook nummers kunnen toevoegen. Zo krijg je ook een gevarieerde afspeellijst en is iedereen blij! Wel zo makkelijk, want dan hoef je niet meer rekening te houden met verzoeknummers.

Tip 3: een tuin die voorbereid is

Misschien is dit wel een van de belangrijkste tips, maar het wel iets wat de meesten vergeten. Maak je tuin gereed voor de barbecue door genoeg ruimte te maken voor de grillchef. Maak ook voldoende ruimte voor de gasten, door extra stoelen neer te zetten. Vraag aan je gasten of ze deze zelf kunnen meenemen of leen van je buren. Zo kan iedereen makkelijk aanschuiven bij het buffet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *