Hoe kan ik een bouwpakkettrap bestellen?

Je hebt een keuze gemaakt, je hebt interesse in een bouwpakkettrap. Je staat op het punt om een trap te gaan bestellen maar wat heb je dan eigenlijk allemaal nodig om zo’n trap te kunnen bestellen?

Belangrijke maten

Bij het zoeken naar een trap is het handig om bepaalde maten opgemeten te hebben.

  • De hoogte die gemeten is van vloer tot vloer
  • In het geval dat er een trappengat is, de lengte en breedte van het trappengat
  • De ruimte die de trap heeft op de grond, ook wel de uitval genoemd
  • De breedte van de trap

Het trappengat heeft invloed op de benodigde breedte van de trap en dat geldt ook andersom. Stel, je kiest voor een trap met een leuning. Dan is het aan te raden om het trapgat 5 cm breder te maken dan de trap zelf. Als je kiest voor een trap zonder leuning dan zou 2 cm ruimte in het trappengat goed moeten zijn.

Vorm van de trap

Je hebt verschillende soorten bouwpakkettrappen waar je uit kunt kiezen denk bijvoorbeeld aan: molenaarstrappen, kwartslagtrappen, vlizotrappen, buitentrappen, wenteltrappen, ruimtebesparende trappen en rechte trappen. Als je de maten bij de hand hebt kan je kijken wat voor vorm je wilt dat de trap heeft en of dat mogelijk is met de maten die je hebt.

Houtsoort

Stel je hebt een trap uitgekozen, dan heb je nog het feit dat er vaak verschillende soorten hout zijn waar de trap van gemaakt kan zijn. Als het gaat om hout is het het slimste om te kijken naar de levensduur van de houtsoort. Die kan namelijk verschillen tussen 5 jaar tot 100 jaar.

Het proces van het bestellen

Alles wat je nodig hebt om de trap te bestellen heb je nu bij elkaar. Als je wilt kan je er zelfs nog voor kiezen om er een behandeling bij te kiezen. Vaak is het namelijk zo dat een bouwpakkettrap onbehandeld geleverd wordt.

Als de trap bij je binnen komt dien je hem (indien onbehandeld geleverd) te behandelen, eventueel in te korten en te monteren. Als je dit gedaan hebt heb je weer jarenlang plezier van je trap!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *