Waarom pure chocolade zo goed voor je gezondheids is

Er zijn weinig mensen die chocolade niet lekker vinden. Ben jij ook zo dol op chocolade? Je hoeft je niet langer schuldig te voelen over het eten van chocolade. Pure chocolade neemt namelijk vele gezondheidsvoordelen met zich mee! Dit betekent dat je voortaan zonder enig schuldgevoel chocolade online bestellen of kopen.  

De gezonde stoffen van pure chocolade  

Donkere chocolade bevat fytonutriënten die flavonoïden worden genoemd. Dit zijn plantaardige chemicaliën die als antioxidanten werken en een rol kunnen spelen bij kankerpreventie, de gezondheid van het hart en bij gewichtsverlies. De cacaoplant bevat daarnaast ook een stof, genaamd theobromine, dat kan helpen ontstekingen te verminderen en mogelijk de kan bloeddruk verlagen. 

Chocolade is goed voor je darmen en kan helpen bij gewichtsverlies 

Elke dag chocolade eten is waarschijnlijk niet de beste manier om gewicht te verliezen, maar onderzoek heeft aangetoond dat pure chocolade een rol kan spelen bij het beheersen van de eetlust. Het eten van een beetje pure chocolade voor of na de maaltijd activeert de hormonen die naar de hersenen signaleren dat je vol zit. Daarnaast merkten wetenschappers op dat chocolade zich tijdens de spijsvertering gedraagt ​​​​als een prebioticum. Dit is een type vezel dat de groei van nuttige bacteriën in de darm stimuleert. Hoe meer ´goede´ microben zich in je systeem bevinden, hoe beter je lichaam voedingsstoffen kan opnemen en een gezond metabolisme kan ondersteunen. 

Het eten van pure chocolade kan een rol spelen bij kankerpreventie 

Het bewijs dat donkere chocolade eigenschappen bezit die mensen kunnen helpen beschermen tegen bepaalde soorten kanker is beperkt, maar het groeit. Antioxidanten beschermen je cellen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen. Dit zijn onstabiele zuurstofmoleculen waarvan wordt aangenomen dat ze verantwoordelijk zijn voor veroudering en ziektes. Heb je teveel vrije radicalen in je lichaam, dan beginnen ze je cellen aan te vallen. Dit kan na verloop van tijd leiden tot ontstekingen en tot sommige ziektes, zoals kanker, hartaandoeningen en de ziekte van Alzheimer.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *