Enkele tips bij het huren van een opslagruimte

Overweeg jij een opslagruimte te huren?

Er zijn verschillende redenen waarom je extra opslagruimte nodig kan hebben. Er komen op korte termijn heel wat leveringen binnen en ze kunnen niet meteen uitgeleverd worden. Je zit midden in een overgangsperiode waarbij je binnen afzienbare tijd zal verhuizen. Je bedient reeds een deel van Vlaanderen vanuit je magazijn in West-Vlaanderen maar kan Antwerpen en Limburg sneller bedienen als je een extra opslagplaats huurt in Sint-Niklaas. Of heb je verschillende techniekers die op de baan zijn en die regelmatig wisselstukken en materiaal nodig hebben? Dan kan een kleine opbergruimte voor enkel deze zaken een enorme surplus zijn. Al deze zaken kunnen ervoor zorgen dat je nood hebt aan extra opslagruimte.

Ik deel graag mijn tips voor het huren van extra opslagruimte.

Waar ga je op zoek naar opslagruimte?

In heel het land kan je bedrijven vinden waar je opslagruimte kunt huren. Het is dus verstandig om goed rond te kijken waar je goedkope opslagruimte kunt huren alsook goede dienstverlening kan genieten.

Veel mensen gaan op zoek naar opslagruimte in de buurt van hun woning of in de buurt van hun bedrijf. Maak vooraf voor jezelf duidelijk of je regelmatig spullen uit de opslag nodig zal hebben of dat de opslag eerder dient voor lange termijn opslag. Locatie is in vele gevallen belangrijker dan de prijs.

Afmetingen en indeling van de opbergruimte

Laat je goed informeren over hoeveel opbergruimte je nodig hebt voor al je materiaal. Er past namelijk veel meer in een opslagruimte dan je in eerste instantie zou denken. De grootte van een opslagruimte wordt vaak uitgedrukt in vierkante meters terwijl je eerder dient te denken in kubieke meters. Als je een goede rekkenstructuur en een handig systeem uitdenkt, kan je veel meer materiaal kwijt dan terwijl je enkel het vloeroppervlak zou gebruiken. Daarnaast kan je eender wanneer overstappen naar een grotere opslagruimte of een extra opbergbox in plaats van te veel ruimte te huren terwijl je ze niet gevuld krijgt. Je zal versteld staan hoe verrassend veel er in een kleine opbergruimte kan. Materiaal dat je vaak nodig hebt, plaats je ook best voorin in de opbergruimte, dat bespaart je heel tijd aan in- en uitladen.

Bereikbaarheid van de opbergruimte

Je stapelplaats dient 24/7 toegankelijk te zijn. Hoe vaak heb je niet na kantooruren of in het weekend even tijd om enkele zaken op orde te zetten.

Ook de nabijheid van autostrades en goede invalswegen is belangrijk. Een ideale uitvalsbasis is Bedrijvencentrum Sint-Niklaas. Zij bevinden zich aan het afrittencomplex E17, N17, ze zijn centraal gelegen tussen Antwerpen, Gent en Brussel en genieten daarnaast ook nog eens een hele goede ontsluiting naar de havens van Antwerpen en Gent.

Dienstverlening in een bedrijvencentrum

Wist je trouwens dat bedrijvencentrum Waasland heel wat opslagmogelijkheden aanbiedt. Zij bieden zowel ruime magazijnen aan van 150 tot 250 m². Ook hebben zij verschillende kleinere stapelplaatsen van 15m² tot 35m². Wens je zaken privé op te slaan zonder inkijk, kan je ook steeds opteren voor een gesloten opslagplaats met afmetingen tussen de 15m² en de 35m².

De grote troef van te kiezen voor een opslagplaats of een magazijn bij Bedrijvencentrum Waaslans is de waaier aan dienstverlening. De receptionistes zijn elke dag aanwezig van 8u30 tot 17u30. Zij ontvangen je pakketten en pallets, laten deze in je magazijn plaatsen, tekenen de vrachtbrief en mailen je de goede ontvangst van je materiaal. Je kan dus een hele dag aan het werk zijn bij klanten, leveranciers ontmoeten of nieuwe prospects bezoeken en toch geen enkele levering mislopen. Ook het verzenden van materiaal werkt daar op dezelfde manier. Alles wordt klaargezet en de transportdienst meldt zich aan bij de receptie en jouw pakket is verzonden zonder dat je hoeft aanwezig te zijn.

Kortom plan een bezoek in aan BC Waasland en je zal versteld staan van de waaier aan mogelijkheden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *